Чому політики і влада постійно клеють з нас дурнів?

Posted: 15.07.2012 in Колонка Ігоря Сухобруса

Особисто я впевнений, що це відбувається лише тому, що ми самі дозволяємо їм це з нами робити. Щогодини, щохвилини, щосекунди. І роблять вони з нас дурнів на всіх рівнях.
Візьмемо хоча б вибори. Всім відомо, як вони у нас відбулися: пакет з гречкою в руки і голос за «дарувальника» забезпечено. І розуміємо, що гречку він «відіб’є» з нас же вже через тиждень перебування в кріслі депутата, але ж беремо. І що головне, голосуємо за нього ж. Ми ж взяли «гречку». Ми ж порядні. Надіємось, що і він буде порядним. Розраховуємо на це. А він потім в Конституційний суд України і має рішення – «за обіцянки відповідальності не несе». І знову «Закон» на його стороні. Бо ті хто прийняв таке «рішення», вже стали залежними від того кого ми обрали. І виходить, що ми своїми ж руками (але за його гречку) створили надлюдину, ім’я якої – депутат.
А для того, щоб їх відрізняли від решти громадян України, сьогодні навіть в міліцейських протоколах громадянин України має зазначити, депутат він чи не депутат. І ніби у нас і Закон один для всіх, і ніби немає у нас вибіркового правосуддя (принаймні так проголошують ті, кого ми обрали), але ж смертному за курку 5 років, а «ізбранному» за вбивство – умовно (виключення лише для опозиції до існуючої на той чи інший момент влади). А щоб «рябі» навіть «не рипались» – «нагородили» себе недоторканністю, причепили на свої авто міліцейські мигалки, оточили себе озброєною охороною і … живуть собі як царі.

То чи мають моральне право пропонувати свої кандидатури на майбутніх парламентських виборах нинішні депутати Верховної Ради України, які за роки свого «депутатства» так і не покращили життя громадян України і Канівської громади зокрема ні на йоту?
Напевно на це питання має бути найпростіша відповідь – звісно ж «ні». Тим паче, що жоден з них так ні разу і не відзвітувався перед виборцями. А вже про їхню «тіньову діяльність» я вже і не говорю… І куди тій італійській мафії до наших мафіозі?!
Візьмемо хоча б наших Черкаських народних депутатів, зокрема одіозного Позчесюка. Ця особа в м. Каневі відома багатьом. Саме з його прізвищем пов’язано і «викуп» землі на «старому» автовокзалі (звісно ж, земельна ділянка була оформлена на його родича), це саме він «об’їжджав» з мером землі Канева для «обміну» цієї вокзальної земельної ділянки на рівноцінну, під час проектування «нового» вокзалу. Це саме з його іменем пов’язано всі скандали з перевезеннями пасажирів як до Києва та до Черкас, так і по місту Каневу. Не обійшлося без його «участі» на конкурсах і в інших містах Черкаської області, де аналогічні підприємству ПП «Канівавтотранс» «фірмочки» (які є породженням зла на транспорті), стали переможцями на всіх конкурсах.
Проте я щось нічого не пригадаю пов’язаного з цим «діячем» при будівництві дитячих майданчиків в м. Каневі, відновлення екології, створення робочих місць чи зменшення вартості проїзду в автобусах.
Чи це може проважатий його ідей, ким є ніхто інший як секретар міської ради О.Калніболоцький, підвів «босса», не пропіарив його? Звісно, як слуга, він незамінний. І тут немає нічого дивного. Адже навіть при царях бігали такі-собі «з балабончиками». Їм дозволяють все. Що з нього візьмеш? Він же «з балабончиком».
Отже думайте, шановні канівчани-виборці зараз за кого голосувати, аби знову вони не вважали нас дурнями.

З повагою,
Ваш І. СУХОБРУС

Залишити коментар