НОВИНИ

Posted: 22.07.2012 in містечкові новини

Степаничанам виділено 2 мільйони гривень Кіотських грошей на реконструкцію місцевої школи
Вкотре треба віддати належне Олексію Гиці, голові Канівської РДА. Це йому спало на думку підготувати пакет документів з належними пропозиціями. Він подбав, що документи по школі потрапили у потрібні руки в Києві, де розподіляли кошти Кіотських домовленостей, за якими Україна свою квоту на викиди в атмосферу продала одній із індустріальних країн світу. Документи із Степанець кілька місяців ходили по кабінетах. Крім всього, їх уважно вивчали в Японії. І нарешті прийшов висновок: на реконструкцію цієї школи виділено вказану суму.
Як зазначило керівництво школи, будуть замінені всі вікна, двері. Зовні споруда школи буде утеплена.
Наш кор.

Проїздні квитки на Канівській автостанції подорожчали від 50 коп. до 2 гривень
Ми зустрілися з представником адміністрації автовокзалу. Нам підтвердили інформацію про подорожання проїзного квитка. Таке рішення прийняло правління акціонерного товариства «Черкаси ОПАС», якому належить Канівська автостанція. Це пояснюється тим, що тоді, коли автостанція знаходилася на тимчасовій площадці неподалік від центрального ринку станційний збір було знижено до 13 відсотків.А коли колектив автовокзалу переїхав у нове приміщення, клас якого набагато вищий і станційні розтрати збільшилися, тоді і було прийняте рішення про підвищення станційного збору до 15 відсотків. Якщо квиток до Києва коштував 44,56 грн., то тепер коштує 45, 34 грн.; до Черкас відповідно 26,84 грн і 27,31 грн. Найбільше подорожання сталося по віддалених селах Канівського району.
Офіційно

Тулуб: міст через Дніпро не закриватимуть
Міст через Дніпро не закриватимуть. На цьому голова облдержадміністрації Сергій Тулуб наголосив під час прес-конференції. – На сьогодні міст уже внесено до затвердженого Кабінетом Міністрів переліку об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг державного та місцевого значення на 2012 рік. Державним агентством автомобільних доріг України затверджено план робіт на 2012 рік, – заявив Тулуб. Нещодавно Службою автомобільних доріг у Черкаській області було проведено процедуру закупівлі стадії «Проект». Переможцем визначено проектну організацію «Союзтранспроект», з якою 18 червня вже укладено договір. Наразі виконані геологічні, геодезичні роботи та розроблені варіанти пропозицій, які були винесені на розгляд технічних рад Укрдніпродору та Укравтодору. Попередньо початок робіт заплановано на IV квартал 2012 року. – Як ви пам’ятаєте, у минулому році будь-які ремонтно-реконструкційні роботи передбачали перекриття руху на мосту, що викликало неабияке незадоволення черкащан. І це цілком зрозуміло, адже найближчі мостові переходи через Дніпро знаходяться в Каневі та у Кременчузі. Тож, щоб потрапити з одного берега Дніпра на інший у разі перекриття «дамби», черкащанам потрібно робити «крюк» або у 132,1 км. (об’їзд через Канів), або у 251,2 км. (об’їзд через Кременчук). Тому передбачено, що у ході виконання робіт закриття руху автотранспорту по мостовому переходу не буде», – зазначив Сергій Борисович.
Власна інформація

Будівництво автобану Київ–Канів–Дніпропетровськ обійдеться в 23 млрд. 468. млн. грн.
Державне агентство автомобільних доріг України вже завершило передпроектні роботи з будівництва та реконструкції автомобільної дороги Київ – Канів-Дніпропетровськ. Нова дорога протяжністю 394,1 км проходитиме територією Київської, Черкаської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей – відтак ці регіони отримають сучасну трасу у напрямку столиці. По Київській області проляже 66,8 км нового автомобільного шляху, по Черкаській – 159,3 км, Кіровоградській – 81,5 км, Дніпропетровській – 86,5 км.
Напрямок проходження траси Київ – Канів – Дніпропетровськ погоджено з відповідними обласними та районними державними адміністраціями. Орієнтовна вартість будівництва та реконструкції автомобільної дороги Київ – Канів – Дніпропетровськ складає 23,468 млрд. грн.
Нагадаємо, раніше Віце-прем’єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков повідомляв, що у найближчі роки в Україні буде збудовано трансукраїнську магістраль – якою відстань від Краківця (Львівська обл.) до Успенки (Луганщина) автомобілісти долатимуть за 14 годин. Саме частиною цієї дороги і буде траса Київ- Канів – Дніпропетровськ.
Наш кор.
М.Канів

У Жашкові Черкаської області невідомі викрали шість сіті-лайтів ВО «Батьківщина» із зображенням екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.
Сіті-лайти виставлялися протягом двох останніх місяців в Жашкові у людних місцях.
Як ідеться у повідомленні, «на початку липня до працівників штабу Жашкова настійливо телефонував начальник місцевого райвідділу міліції і вимагав прибрати вуличну агітацію, погрожуючи проблемами. Одного дня мобільна агітаційна група вранці виставила сіті-лайти на центральній вулиці Жашкова біля ринку. На самому ринку партійці встановили намет і роздавали інформаційні матеріали. За роботою вони не помітили, як близько 10-ї ранку до сіті-лайтів під’їхав фургончик, і двоє невідомих молодиків швидко повантажили їх. Партійці звернулись до міліції».

Залишити коментар